Vijesti

„Proglašen kraj epidemije – vrijeme je za izradu novih dokumenata“

Krajnji je čas da pokrenete postupak izdavanja novih dokumenata ukoliko vam je isteklo važenje istih. Naime, kao što znate proglašen je kraj epidemije i svi građani kojima su istekli osobni dokumenti u obvezi su iste izraditi  u roku od 30 dana od objave kraja epidemije.

Kako bi olakšali rezerviranje termina još jednom vas podsjećamo na mogućnost da termin rezervirate putem aplikacije redomat. hr. Osim u Splitu, putem redomata svoj termin možete rezervirati u Kaštelima, Makarskoj, Imotskom, Vrgorcu i Sinju. U ovim mjestima možete putem mobilne aplikacije rezervirati termin koji vam odgovara. Obzirom da je u ovom trenutku povećan interes građana za izradu novih dokumenata, nije moguće termine rezervirati za slijedeći dan zbog toga apeliramo da već sada rezervirate termin i do tada obavite sve potrebne pripreme.

Opazili smo kako su građani ponekad u dvojbi što im točno treba za izradu dokumenata, pa koristimo priliku ukazati na ono što smo do sada uočili kao najveće nedoumice.

Kako treba izgledati fotografija za osobe dokumente:

 veličine 35x45mm, pri čemu glava mora zauzimati 2/3 fotografije.

  • mora biti kvalitetno tiskana i prikazivati osobu sa neutralnim izrazom lica.
  • fotografija ne smije biti starija od 5 godina i izgled osobe na fotografiji ne smije biti bitno izmijenjen.
  • Fotografije za osobnu iskaznicu ne mogu se prenositi sa drugih isprava.

Podsjećamo građane koji su u obvezi izraditi novu OSOBNU ISKAZNICU na rokove i cijenu izrade:

 Redovni postupak u kojem je osobna iskaznica spremna za uručenje u roku od 30 dana : 13,27 €,

  • Ubrzani postupak u kojem je osobna iskaznica spremna za uručenje u roku do 10 dana : 25,88 €
  • Žurni postupak u kojem se osobna iskaznica izrađuje u roku od 3 radna dana ne računajući dan podnošenja zahtjeva: 66,36 €
  • Redovni postupak za osobe starije od 70 godina u kojem je osobna iskaznica spremna za uručenje u roku od 30 dana : 9,29 €

Uplata se može izvršiti u bilo kojoj novčarskoj ustanovi putem uplatnice ili putem internet bankarstva  u kojem slučaju je potrebno ispisati potvrdu ili dolaskom na šalter u dogovoru sa službenikom/službenicom poslati potvrdu na adresu elektronske pošte.

U parametrima za uplatu u pozivu na broj primatelja upisuje se OIB osobe o čijoj se osobnoj iskaznici radi.

Dodatne informacije možete pronaći na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova  Moji dokumenti ili na stranicama PU splitsko-dalmatinske.

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button