Vijesti

Projekt „Zaželi – žene triljskog kraja“ – potpisani ugovori o radu sa 25 žena

ana 25.03.2019. godine, u Gradskoj vijećnici Trilj upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o radu s 25 žena zaposlenih kroz projekt „Zaželi žene triljskog kraja“.

Novozaposlene žene će kroz ovaj projekt pružati pomoć u kućanstvu za najmanje 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Provedba projekta obuhvaća i obrazovanje zaposlenih žena za zanimanje gerontodomaćice, nakon kojeg će žene steći nova znanja i vještine s kojima će biti konkurentnije na tržištu rada. Potpisivanju je prisustvovao gradonačelnik Ivan Šipić koji je izrazio zadovoljstvo što je započeo projekt u Gradu Trilju i zajedno sa projektnim timom čestitao ženama na zaposlenju.

Projekt vrijednosti 4.770.751,00 kn financiran iz Europskog socijalnog fonda, provodi Grad Trilj u suradnji s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – regionalnim uredom Split, Centrom za socijalnu skrb Sinj te Centrom za ruralni razvoj CERURA Sinj.

Cilj projekta je omogućiti zapošljavanje žena ranjivih skupina s ciljem unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te povećanja socijalne uključenosti i kvalitete života krajnjih korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju. Osim 25 žena, kroz projekt je zaposlena voditeljica projekta i dva pomoćnika.

Povezani članci

Back to top button