Branitelji

Promocija knjige Hrvatskog branitelja Mate Ćapina-Bunkera “Put natrag” u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske

Predstavljanje knjige “Put natrag” autora Mate Ćapina Hrvatskog branitelja će se održati u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske 18.10,2023.g.u 19 sati.

Mate Ćapin-Bunker: Ovu knjigu ponajprije posvećujem svojim poginulim suborcima. Za mene oni su najveći junaci kojima i ja i cijeli hrvatski narod dugujemo sve. Zbog njih odlučio sam napisati ovu autobiografsku priču – ispovijest koja će, vjerujem, i moje žive suborce potaknuti da učine isto – da opišu slavne dane novije hrvatske povijesti i tako ih otrgnu zaboravu. Oni su trajno odredili našu budućnost, oni su zalog slobode koju će uživati nadolazeća hrvatska pokoljenja… Tako je u uvodu svoje knjige napisao Mate Ćapin, bivši pripadnik elitne ratne postrojbe Bojne Zrinski, rođeni Šveđanin hrvatskih korijena koji se poput mnogih potomaka naših iseljenika stavio na raspolaganje tek oformljenoj Hrvatskoj vojsci u prvim danima Domovinskog rata.

Njegova knjiga Put natrag “Slomio nas zov domovine” nedavno je izišla iz tiska i na hrvatskom jeziku. Znakovitog naslova, pomislili bismo da je riječ o još jednoj knjizi osobnih priča i događaja iz vremena Domovinskog rata, no ona je puno više od toga. Zapis je to najupečatljivijih ratnih trenutaka koji su se autoru duboko urezali u sjećanje, ali i o ratu koji je vodio poslije rata, sam sa sobom, boreći se s vlastitim demonima, strahovima, nerazumijevanjem… istim onim koje su vodili ili još uvijek vode mnogi razvojačeni i umirovljeni vojnici, hrvatski branitelji, po povratku u civilni život. Ovo je njegova ratna i životna priča prenosi hrvatski vojnik.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button