Vijesti

„Pronađen“ Zapisnik o inspekcijskom nalazu za vrgoračko smeće kojeg donosimo u cijelosti

Sinjski gradski vijećnici na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja koja je sazvana u vezi vrgoračkog smeća koje bi se trebalo deponirati u sinjskoj Mojanki, jednoglasno su izglasali zaključke o zauzimanju stava protiv Rješenja Državnog inspektorata RH kojim se naređuje Čistoći Cetinske krajine d.o.o. da započne preuzimanje miješanog komunalnog otpada s područja Grada Vrgorca i sanacija deponija.

Gradski vijećnici traže od Državnog inspektorata Republike Hrvatske, da ukine doneseno Rješenje u cijelosti jer je Rješenje štetno za građane Sinja i okolice, prvenstveno naselja Turjaka i Brnaza.

U cijelom postupku se našao i Zapisnik kojeg je gradonačelnica Kristina Križanac i Grad Sinj zaprimili 7. listopada 2019.g.  za nadzor koji je obavljen 2. listopada, a da o tome nisu obavijestili Gradsko vijeće i sinjsku javnost.

Zapisnik o inspekcijskom nadzoru u cijelosti možete pogledati ispod objave:

Povezani članci

7 Komentara

 1. Nakon 30 godina deponija u Sinj, tribalo bi deponij prebaciti u neku od susjednih općina.
  Ili tim susjednim općinama reci da traže rješenje za svoj otpad negdje drugo kao šta to Vrgorac cini.
  Susjedne općine, kad stižu pare od županije i države onda su zasebne i same. Kad triba odložit otpad onda su one Tzv. Cetinska Krajna.

 2. Koje je ovo sranje od jednih do drugih pa trećih..
  Svi se prepucaju preko jadnog naroda. Godine nerada i nebrige za svoj grad i ovaj problem smeća je stiga na naplatu. Dajte svi ostavke i ajte 500 km od Sinja i nas svih da vas više nevidimo.

  4
  1
 3. Postoji jednostavno riješenje za deponij, a to je da se poveća cijena odlaganja otpada svim jedinicama lokalne samouprave i to za, recimo 500 posto. Kada bi se to napravilo, svi bi vrlo brzo našli mjesto za napraviti deponij, a Mojanka bi ostala samo Sinju. No to se neće napraviti, jer ne odgovara okolnim moćnicima.

 4. Koji smo mi malouman narod! Evo recimo u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj…, spalionice smeća u gradovima, gradskim predgrađima, uglavnom u naseljenim zonama i apsolutno nikomu ne smetaju! Zašto? Pa zato jer iz njih ne suklja gusti crni dim i jer ljudi od njih imaju toplu vodu za grijanje! Međutim, kad se spomene spalionica u Hrvatskoj svi se skaču na stražnje noge i spale te u samom startu! I nadalje se gušimo u vlastitom smeću…

 5. Zašto nisam iznenađena da je gradonačelnica potpisala preuzimanje smeća iz Vrgorca?

 6. Sinjski mentalitet. Prodat se za jednu marendu. Npr. hrvatacani su u vadu i odlažu smecec u Sinju. Kad je tribalo dat dio para za palme na trkalištu nema ih. I to je VADu i Sinju ok. Svaka grupacija koja je vladala sinjem prodavala je značaj Sinja za vlastitu korist. I to će tako ostat.

Back to top button