Politika

Proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2019. čak milijardu i 64 milijuna kuna!

Povećanje od 14 posto u odnosu na rebalans koji je na snazi je zbog očekivanih milijuna za CGO Lećevica i dodatnih milijuna kuna iz EU fondova za razne projekte.

Vijećnici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije prihvatili su proračun za 2019. godinu u iznosu od milijardu i 64 milijuna kuna, što je 14 posto više u odnosu na usvojeni rebalans proračuna za 2018. godinu. Povećanje je došlo zbog planiranih prihoda i rashoda  i to 80 milijuna kuna koje se očekuju za gradnju Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici i zbog  120 milijuna kuna koji se očekuju kroz EU projekte.

Oporba nije bila zadovoljna prijedlogom proračuna.

  • Amandmani MOST-a koji su stigli u pisanoj formi prije sjednice u rashodovnom dijelu svi se odnose na skidanje sredstava sa Službenog glasnika, Moje županije i kabineta. Službeni glasnik obveza je svake županije i on mora izlaziti. Želimo da naš rad bude jasan, transparentan i otvoren. Stranka Pametno predložila je dva amandmana, oba su prihvaćena, a Natalija Rajčić izlazi i povlači amandmane, vjerojatno samo zato da ne bi morali podržati proračun. Nevjerojatno! Ovo je važan dokument koji je namijenjen za konstruktivnu raspravu i argumentirane prijedloge, a ne za one kojima teže pada tuđi uspjeh nego vlastiti neuspjeh. Došlo je 19 amandmana 7 ih je ugrađeno u proračun,  za jedan su radovi u tijeku, a četiri amandmana su prihvaćena – istaknuo je župan Blaženko Boban.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button