Vijesti

Proslava Gospe Lurdske u Brnazama

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, u nedjelju 9. veljače 2020. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je mr. fra Šimun Markulin, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Tijekom trodnevnice euharistijskim slavljima su predsjedali i propovijedali fra Ivan Lukač, fra Nikica Ajdučić i fra Antonio Mravak.
Duhovna priprava je počela u četvrtak 6. veljače u 17 sati, molitvom Krunice i molitava u čast Gospe Lurdske. Poslije svete Mise fra Ivan Lukač je predvodio molitvu klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom. Sljedeći dan bio je posvećen bolesnima i nemoćnima zajednice, a za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Bolesničkog pomazanja. U subotu 8. veljače, na uočnicu blagdana Gospe Lurdske, održano je slavlje svete Ispovijedi, a nakon misnog slavlja održana je Služba svjetla, procesija s Gospinim kipom i svijećama.
U nedjelju, 9. veljače, održano je središnje slavlje proslave Gospe Lurdske. Euharistijskim slavljem presjedao je fra Šimun Markulin, uz koncelebraciju fra Stjepana Matića i fra Antonia Mravka. Slavlje je počelo procesijom s Gospinim kipom.
Trodnevnica i proslava Gospe Lurdske održala se u dvorani mjesnog Doma kulture gdje je zajednica privremeno smještena za bogoslužja zbog izgradnje nove crkve sv. Nikole Tavelića. Slavlje su uveličali članovi Dječjeg i Mješovitog zbora pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak.

Foto:

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button