Vijesti

Proslavljena svetkovina sv. Martina u Rudi

Danas u Rudi u župnoj crkvi sv. Martina proslavljena je župna svetkovina i dan župe (1791. – 2023.) Svečanom sv. Misom u 10 sati, koju je predvodio sinjski gvardijan fra Marinko Vukman.

Zbog vremenskih neprilika nije se održala tradicionalna procesija oko župne crkve s kipom sv. Martina. Slavlje je započelo s pjesmom u čast sv. Martinu, te litanijama Svih svetih koje je pjevao don Branimir Projić. Misno slavlje predvodio ie fra Marinko u koncelibraciji s don Branimirom i don Pavom, mjesnim župnikom don Marinom, te drugim svećenicima. Don Slavkom župnikom u Trilju, don Milom župnikom u Vidu i Prudu, don Tomislavom župnikom u Košutama, fra Lukom župnikom u Gali, fra Božom župnikom u Grabu, fra Nikicom župnikom u Otoku i drugim svećenicima.

U svojoj propovijedi fra Marinko je naglasio “Živjeti po uzoru na sv. Martina je pomagati drugima, druge služiti, golog zaogrnuti, prijatelja utješiti” dalje je objašnjavao primjere iz života sv. Martina, zaželio sreću i zahvalnost Bogu na daru ljepote župe Ruda. Svečano misno slavlje uzveličao je župni zbor pod vodstvom Tadića.

Župa se za ovu proslavu pripremala trodnevnicom od srijede do petka u 16 sati sv. Misom u župnoj crkvi, a predvodio je domaći župnik don Marin. Jučer je u crkvi sv. Martina održano i slavlje sakramenta pomirenja – ispovijed.

Večernja sv. Misa s blagoslovom djece je u 15.00 sati u crkvi sv. Martina

foto i tekst: Luka Kamber

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button