Vijesti

Prosvjetni djelatnici – Sretan Vam Svjetski dan učitelja!

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada od 1994. godine kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja, potpisane istoga datuma 1966. godine. Preporuka iz 1966. godine predstavlja glavni referentni okvir za rješavanje prava i odgovornosti nastavnika na globalnoj razini.
Svjetski dan učitelja, prema UNESCO-u, ima moto  “Podučavanje u slobodi i osnaživanje nastavnika”, a koji se temelji na novim ciljevima održivog razvoja iz rujna 2015., kada je osnaživanje nastavnika bilo ponovno potvrđeno kao glavni prioritet u svim obrazovnim i razvojnim strategijama.

Živimo u vremenu u kojem su mnogi zaboravili da naši učitelji igraju veliku, ako ne najvažniju, ulogu u našem životu i ovo je prigoda iznova podsjetiti na to. Učitelji pomažu unaprijediti  znanje, razinu vještina, razviti pozitivne ljudske osobine te svoje učenike “oblikuju” u uspješne osobe u svakome pogledu. Dakle, trebali bismo se odgovornije odnositi prema učiteljima i osigurati im zaslužen status. Trebali bismo im iskazivati svoju zahvalnosti i dokazati da cijenimo njihovo, u današnje vrijeme, sve zahtjevnije zvanje. I to ne samo na Svjetski dan učitelja!

HVALA UČITELJIMA NE GOVORI SE SVAKI DAN, ALI KADA KAŽEMO, UISTINU TO I MISLIMO!

 

Povezani članci

Back to top button