Vijesti

Provedba projekta WIFI4EU

Europskom inicijativom WiFi4EU, gradske vlasti Grada Trilja omogućile su svojim građanima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu. Za realizaciju projekta, Grad Trilj je osigurao vaučer od 15000 Eura bespovratnih sredstava koje je dodjeljivala Europska komisija INEA.

Instaliranim WiFi baznim stanicama (14) s modernim širokopojasnim pristupom Internetu, Grad Trilj je pokrio područje deset objekata, uključujući teren nogometnog kluba Trilj, gradske knjižnice, tržnog centra, škola Košute i Vedrine, vrtića, kino dvorane i gradske uprave, veći dio šetnice kao i parkove gdje je najveća koncetracija stanovništva. Najviša točka i najčišći pogled na većinu gradskih objekata je na Gardunu – kod crkve Svetog Petra gdje je i postavljen multipoint sustav.

Ovim projektom grad Trilj je započeo kvalitetnu izgradnju infrastrukture za tehnološke projekte koji dolaze kroz buduća EU sredstva uvidu pametnih rješenja za gradove (upravljanje javnom rasvjetom, otpadom … ).

U uspješnoj realizaciji projekta sudjelovala je zagrebačka tvrtka Callidus GRUPA s bogatim međunarodnim portfoliom, ujedno vodeći integrator javnih WiFi mreža u Republici Hrvatskoj. Za pristupne točke je korištena provjerena i visokokvalitetna oprema američkog proizvođača mrežne opreme Cambium Networks – koja osigurava neprekinut pristup mreži pod najvećim opterećenjem s punim kapacitetom korisnika.

U teška vremena pandemije koronavirusom, Grad Trilj se pokazao nevjerojatno otpornim na vanjske utjecaje, s velikim fokusom na budućnost. Javna bežična mreža diljem cijelog grada, samo je prva faza digitalizacije našeg grada. Plan je proširiti ju u bližoj budućnosti te nastaviti sa pametnom digitalizacijom grada.

banner

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button