Vijesti

Provedba projekta „Znanjem protiv ovisnosti“ Udruge Novi put

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put je od Županije Splitsko-dalmatinske dobila  financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti pod nazivom „Znanjem protiv ovisnosti“.

Unutar projektnih aktivnosti Udruga je organizirala podjelu edukativnih brošura, tematskih letaka i majica sa logom Udruge te interaktivna tematska Powerpoint predavanja i tematske kvizove znanja pod nazivom  „Što smo naučili o zdravlju i ovisnosti “  namijenjene  sedmim  razredima osnovne škole Marka Marulića u Sinju, a u sportskom dijelu u suradnji sa Gimnastičkim klubom Sinj je organizirano  natjecanje u demonstraciji gimnastičkih vještina (gimnastička grupa natjecatelja) na četiri sprave (dvovisinske ruče, parter, preskok i greda).

Natjecatelji su pokazali zavidnu razinu akrobatskih elemenata salta i preskoka naprijed i nazad.

Nakon provedenih evaluacija podijeljene su i prigodne nagrade.

Udruga Novi put  kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem ovisnosti o alkoholu, opojnim drogama  i duhanu te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka.

Do kraja školske godine Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti po planu i programu na području grada Sinja i cetinskog kraja.

Tajnica Udruge

Gordana Vučković Pavlović, dipl.ing.sig.

Povezani članci

Back to top button