TemeVijesti

Provedba projektnih aktivnosti Udruge Novi put

Provedba projektnih aktivnosti  Udruge Novi put

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put je od Grada Sinja dobila  financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti pod nazivom Grad Sinj – mladi protiv ovisnosti (alkohol,duhan i opojne droge)“.

Unutar projektnih aktivnosti Udruga je organizirala tematske aktivnosti za osnovne i srednje škole na području grada Sinja.

Tijekom mjeseca studenog i prosinca organizirana su i provedena tematska interaktivna Powerpoint predavanja na temu ovisnosti o opojnim drogama, alkoholu i duhanu i tematski nagradni kvizove znanja koji su bili namijenjeni učenicima šestih razreda Osnovne škole Marka Marulića u Sinju.

Navedenim aktivnostima Udruga Novi put je obilježila Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15.studenog do 15.prosinca s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika ovisnosti i time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti.

Tijekom mjeseca prosinca organizirana su i provedena tematska interaktivna Powerpoint predavanja, tematski nagradni kvizovi znanja i komunikacijske skupine na temu ovisnosti o opojnim drogama, alkoholu i duhanu za učenike drugih razreda Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju.

Učenici osnovnih i srednjih škola sa najviše bodova i najbolje odgovorenim pitanjima bili su nagrađeni poklon paketima školskog pribora, majicama sa logom Udruge Novi put, edukativnim brošurama i tematskim letcima Udruge Novi put.

Sve projektne aktivnosti su organizirane i provedene u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Udruga Novi put  kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem  ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka, obitelji i zajednice.

Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti prema planu i programu na području grada Sinja i Cetinskog kraja.

Predsjednica Udruge Mirjana Živalj

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button