Vijesti

Provedba projektnih aktivnosti Udruge Novi put – OBILJEŽAVANJE „MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI“

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put provodi projektne aktivnosti projekta prevencije ovisnosti pod nazivom “ Mladi protiv ovisnosti (alkohol,duhan i opojne droge)“.
Financijsku potporu za provedbu projekta je dobila od Grada Sinja.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.
Svake godine u navedenom razdoblju Udruga obilježavanje provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga.
Unutar projektnih aktivnosti Udruga Novi put je organizirala i provela tematske aktivnosti za osnovne i srednje škole.

Tijekom mjeseca studenog i prosinca organizirani su i provedeni ciklusi tematskih interaktivnih Powerpoint predavanja na temu ovisnosti o alkoholu, opojnim drogama i duhanu te tematske nagradne parlaonice – komunikacijske skupine.

Tematske ativnosti su bile namijenjene učenicima od prvog do četvrtvrtog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski područna škola Gala i od prvog do četvrtog razreda Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića.
Učenici sa najkvalitetnijim odgovorenim pitanjima i radovima bili su nagrađeni poklon paketima školskog pribora, edukativnim tematskim brošurama i tematskim letcima Udruge Novi put.

Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Sinja prema planu i programu.
Udruga kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka, obitelji i zajednice.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim obrazovnim ustanovama na odličnoj dugogodišnjoj suradnji na provođenju aktivnosti Udruge Novi put.

S poštovanjem,

Predsjednica Udruge
Mirjana Živalj

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button