Vijesti

Provedba projektnih aktivnosti Udruge Novi put: Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma i Svjetskog dana zdravlja

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put je od Grada Sinja dobila  financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti pod nazivom Mladi protiv ovisnosti (alkohol,duhan i opojne droge)“.

Unutar projektnih aktivnosti Udruga je organizirala tematske aktivnosti za srednje škole na području grada Sinja.

Tijekom ožujka i travnja organizirani su i provedeni ciklusi tematskih interaktivnih Powerpoint predavanja na temu ovisnosti o opojnim drogama, alkoholu i duhanu pod nazivom „Živjeti zdravo bez ikakve ovisnosti“ i tematski nagradni kvizovi znanja koji su bili namijenjeni učenicima od prvog do četvrtog razreda Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju.

 Navedenim aktivnostima Udruga Novi put je obilježila 01. travnja Svjetski dan borbe protiv alkoholizma i 07. travnja Svjetski dana zdravlja s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika ovisnosti i time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti.

Učenici srednjih škola sa najviše bodova i najbolje odgovorenim pitanjima bili su nagrađeni poklon paketima školskog pribora, edukativnim tematskim brošurama i tematskim letcima Udruge Novi put.

Sve projektne aktivnosti su organizirane i provedene u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Udruga Novi put  kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem  ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka, obitelji i zajednice.

Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti prema planu i programu na području grada Sinja i Cetinskog kraja.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button