TemeVijesti

Provedba projektnih aktivnosti Udruge Novi put – OSNOVNA ŠKOLA MARKA MARULIĆA U SINJU

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put provodi projektne aktivnosti projekta prevencije ovisnosti pod nazivom “ Mladi protiv ovisnosti (alkohol,duhan i opojne droge)“. Financijsku potporu za projekt je dobila od Grada Sinja. Unutar projektnih aktivnosti Udruga je organizirala i provela tematske aktivnosti za osnovne škole na području grada Sinja. Tijekom mjeseca listopada i studenog organizirani su i provedeni ciklusi tematskih interaktivnih Powerpoint predavanja na temu ovisnosti o alkoholu, opojnim drogama  i duhanu te tematske nagradne parlaonice – komunikacijske skupine.

Tematske ativnosti su bile namijenjene učenicima od petih do osmih razreda OSNOVNE ŠKOLE MARKA MARULIĆA U SINJU.

Učenici sa najkvalitetnijim odgovorenim pitanjima bili su nagrađeni poklon paketima školskog pribora, edukativnim tematskim brošurama i tematskim letcima Udruge Novi put.

Udruga Novi put nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Sinja prema planu i programu, a nadolazećim aktivnostima ujedno će obilježiti i Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.

Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga.

Udruga kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem  ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama te ih informirati i educirati o posljedicama na zdravlje čovjeka, obitelji i zajednice.

Predsjednica Udruge Mirjana Živalj

Povezani članci

Back to top button