Vijesti

Provedena akcija nadzora i kontrole prometa: sankcioniran 91 prometni prekršaj

U dane vikenda nastavljamo s provođenjem intenzivnijeg nadzora i kontrole cestovnog prometa.
Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s provođenjem posebnih akcija nadzora i kontrole prometa na cestama na području Splitsko-dalmatinske županije.

04. siječnja 2024. godine, u vremenu od 15 do 21 sat provedena je akcija tijekom koje su policijski službenici obavili kontrolu nad 448 vozača. Utvrđen je i sankcioniran 91 prometni prekršaj od čega izdvajamo 30 prekršaja nepropisne i nedozvoljene brzine, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja vezanih uz alkohol. Utvrđeno su i sankcionirani prekršaji nepropisnog pretjecanja, nedopuštenog korištenja mobitela, nenošenja zaštitne kacige.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola bila je 1,36 g/kg.

Nadzor i kontrolu prometa na cestama nastavljamo i tijekom vikenda. Policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu prometa u cilju povećanja razine sigurnosti.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button