Vijesti

Provedeno „brijanje“ Piketa

Nakon četverodnevnih radova, danas je završeno košenje na površinama kompleksa aerodroma Sinj kojim je pokošena i samljevena sikovica i trava te je cijela površina od 38 hektara poput bilijarskog stola, spremna za prihranu i gnojenje u svrhu što boljeg prinosa trave. Za radove je korišten traktor i malčer iz Aerokluba Sinj koji inače služe u ove svrhe.

Naime, Aeroklub Sinj kao operator aerodroma i Konjički klub Alkar 1968 postigli su dogovor o zajedničkom djelovanju pri održavanju travnatih površina aerodroma, unoseći u to tehničke, financijske i personalne resurse oba kluba. Zamisao je da ovi klubovi provode zajednički radove od čega bi oba imala koristi; Aeroklub bi imao uređene površine na cjelokupnom kompleksu a Konjički klub bi osigurao znatne količine trave za prehranu konja kojima raspolaže. Do sada je aeroklub primarno, redovno održavao uzletno sletnu stazu, stajanke, rulnu stazu i alternativne staze te povremeno trim stazu za trkače dok je ostale površine prepuštao na košenje zainteresiranim osobama. Valja napomenuti da je ranijih godina aeroklub nudio košenje konjičkim klubovima i ergeli ali od istih nije bilo interesa sve do sada.

Iz aerokluba Sinj upozoravaju građane da se suzdrže od nepotrebnih nenamjenskih aktivnosti na manevarskim i operativnim površinama aerodroma, prvenstveno zbog sigurnosnih razloga, bez obzira da li je u tijeku vidljivo letenje ili nije.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Stop ograđivanju cilog piketa! Okolo mora ostati trim staza! Jer piket predstavlja rekreaciju, šetnicu, družanje, balote, treninge junaka, pripreme alkara, vježbe jahača, …, sve to neko želi oduzet sinjanima a da bi natrpa džepove. Ovo lito nismo spavali od 2 aviona, sta će bit od 32?

    4
    4
  2. Ko vam je kriv kad vam hercegovina vlada gradom. Nemate nikog svog pa dovodite strance

    8
    4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button