Vijesti

Prva beba u Županiji je dječak iz Sinja, župan odnio prigodne poklone: “Rodilištu želim što više posla”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban posjetio je na novogodišnje jutro splitsko rodilište, gdje je u ranim jutarnjim satima rođena prva beba u 2023. godini u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Danas je Splitsko-dalmatinska županija dobila još jednoga alkarića. Naime, prva beba rođena u našoj županiji je dječak iz Sinja. Bebi, roditeljima i svima unutar Klinike želim sve najbolje u 2023. godini”, poručio je župan i rekao kako rodilištu želi što više posla u ovoj godini. “Za razliku od sinoćnjeg posla interventnim službama, ovdje želimo što više posla jer je to primarni zadatak. Bez obzira koju javnu dužnost obavljali, demografiju moramo staviti na prvo mjesto. Tako osiguravamo da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji, posebice u Zagori i na otocima, okrenu demografski trendovi”, rekao je župan Boban.

Ravnatelj KBC-a Split prof. dr. sc. Julije Meštrović čestitao je roditeljima te zahvalio djelatnicima bolnice koji su dežurali tijekom noći i tijekom svih blagdana. “Mi smo zbog njih mogli mirno dočekati blagdanske trenutke s našim obiteljima. KBC Split će nastaviti kao što je radio i do sada. Naši djelatnici će dežurati uvijek kako bismo mi mogli biti sigurni”, naveo je Meštrović i podsjetio kako splitska bolnica ima velike planove za 2023. godinu.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split prof. dr. sc. Marko Mimica navodi kako je splitsko rodilište najveće u Hrvatskoj po broju poroda. “Prošlu godinu smo završili s 3995 poroda pa smo i dalje najveće rodilište u Hrvatskoj. Trudimo se roditeljima pružiti svu njegu, pažnju i stručnost koja im je potrebna. Pridružujem se čestitkama novorođenom djetetu i želim mu puno sreće u životu”, rekao je novinarima dr. Mimica. “Mi smo ovdje 24 sata dnevno i uvijek smo nazočni i spremni pomoći i omogućiti svim našim pacijenticama miran porod u našoj ustanovi”, ističe dr. Mimica.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button