Vijesti

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi policijskog Kluba dobrovoljnih darivatelja

Članovi policijskog kluba prošle godine su kroz četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi darovali oko 1000 doza krvi.

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske organizira prvu akciju darivanja krvi ove godine koja će trajati dva dana, srijedu i četvrtak, 22. i 23. ožujka 2023. godine od 08 do 14 sati u Mravincima, u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije Split.

Klub je osnovan prije 26 godina (1997. godine) i trenutno okuplja 610 članova. Članovi Kluba su policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, članovi njihovih užih obitelji, kao i umirovljeni službenici, a godišnje organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi i u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu.

Članovi policijskog kluba prošle godine su kroz četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ali i odazivajući se na pozive Odjela za transfuziju KBC-a Split darovali oko 1000 doza.
Članovi kluba često se odazivaju i pozivima Centra za transfuziju KBC Split kako bi pomogli u situacijama kada je pomoć potrebna pacijentima, posebno u vrijeme turističke sezone. Posebnost ovog Kluba je i u tome što je jedini klub dobrovoljnih darivatelja krvi u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pozivamo sve građane, sve darivatelje krvi,  da nam se pridruže sutra i prekosutra  i daruju krv jer svaka kap krvi znači život!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button