Vijesti

PU SDŽ, Mirno i sigurno u novu godinu – suzdržite se od uporabe pirotehnike

U novogodišnjoj noći suzdržite od uporabe pirotehnike

Kako bi ulazak u Novu godinu protekao mirno policijski službenici će u svim gradovima i mjestima na području PU splitsko-dalmatinske obilaziti  i nadzirati područja i javna mjesta prvenstveno u cilju prevencije i nadzora načina korištenja pirotehnike, ali i svih drugih događaja kojima bi se mogao remetiti mir i sigurnost građana.

Pozivamo građane da se tijekom Stare godine i novogodišnje noći suzdrže od korištenja bilo kakvih pirotehničkih sredstava i na taj način kreiraju  mirno i sigurno okruženje za svoju  obitelj, prijatelje i susjede. Vodimo računa jedni o drugima posebno u vrijeme blagdana.

Podsjećamo:

  • Ne poklanjajte djeci, a ni drugima nešto od čega bi mogli nastradati.
  • Uvijek budite uzor djetetu, jer djeca petarde ne doživljavaju opasnima, pogotovo ako ih vi koristite.
  • Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže vašu pomoć!
  • Petarde nisu igračke. Mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća.  Najčešće riječ je o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju.
  • Djeci mlađoj od 14 godina nije dopuštena kupovina i korištenje bilo kakvih  pirotehničkih sredstava.
  • Osobe mlađe od 18 godina ne smiju koristiti pirotehnička sredstva F2 i F3 kategorije.

Svojim odgovornim ponašanjem u prometu čuvate sebe i druge

Također, podsjećamo kako je jedan od najčešćih uzroka najtežih prometnih nesreća alkohol. Nemojte u alkoholiziranom stanju upravljati vozilom. Ugrozit ćete sebe i ostale sudionike u prometu. Stoga pozivamo  vozače da vožnju i brzinu prilagode stanju i uvjetima na cestama.   Policijski službenici će i narednih dana pojačano nadzirati sigurnost prometa na cestama,  posebice grubo kršenje prometnih propisa kojima se ugrožava sigurnost sudionika u prometu.

Prilikom sudjelovanja u prometu čuvajte  sebe i druge!

I na kraju pozivamo građane da se odgovorno ponašaju i poštuju sve epidemiološke mjere.

Želimo  vam sretnu  Novu 2022.godinu

PU splitsko-dalmatinska

Povezani članci

Back to top button