Crna kronika

PU splitsko-dalmatinska: Računalna prijevara: upozorenje za građane

 Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su četiri prijetnje, dvije prijevara, računalna prijevara, četiri oštećenja tuđe stvari, osam krađa i neovlaštena proizvodnja i promet drogama. U posljednja 24 sata evidentirano je dvanaest prometnih nesreća od kojih je sedam s materijalnom štetom. Tri osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, a četiri lakše.

 Računalna prijevara: upozorenje za građane

Zaprimljena je prijava 28-godišnjakinje da je oštećena kaznenim djelom računalne prijevare. Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju artikla, nakon čega joj se obratila nepoznata osoba i dovela je u zabludu navodeći kako će kupiti njen artikl pri tom tražeći da ustupi podatke o svojoj bankovnoj kartici radi uplate (broj  kartice i kontrolni broj kartice – CCV). Oštećena 28-godišnjakinja je nakon danih podataka ubrzo shvatila da je nepoznata osoba  iskoristila te podatke obzirom da joj je s računa podignut novac. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

 Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Zatečen s marihuanom

Policijski službenici Druge policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom. Naime, spomenuti je dana 08. lipnja zatečena u Splitu s 206 grama marihuane kada je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama  protiv 25-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave..

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button