Vijesti

Radni vikend Aerokluba Sinj

Aeroklub Sinj bio je domaćin skupini učenika iz Poljskog grada Katowica koji su upisali zrakoplovnu školu za zvanje aviomehaničara. Tom prilikom domaćin im je prezentirao procedure i provedbu propisanih djelatnosti temeljem kojih funkcionira aerodrom Sinj te načine i značajke djelovanja svojih padobranskih, jedriličarskih i drugih letačkih djelatnosti. Inače, ovaj posjet dogovoren je prije nekoliko mjeseci na prijedlog EU Mobility Croatia.

„Drago nam je da su budući aviomehaničari iz Poljske posjetili naš aerodrom i upoznali se sa djelovanjem našeg aerokluba i aerodroma. Osim prezentiranog gradiva i podataka, neposredno im je  prikazan i postupak organizacije i pripreme za letački dan te startanje motora mlaznog aviona Galeb koji se nalazi na aerodromskoj stajanci. Gosti i njihov voditelj su iskazali zadovoljstvo po svakom pitanju vezano za boravak na aerodromu Sinj“ – navedeno je od domaćina.

Osim navedenog, predstavnici Aerokluba Sinj bili su i na Forumu „Uporaba zračnog prostora u RH“ koji se provodio na Fakultetu prometnih znanosti (Znanstveno – učilišni kampus Borongaj) u organizaciji Hrvatske kontrole zračne plovidbe gdje su aktivno sudjelovali sa pozicije operatora aerodroma Sinj.

„Sudjelovali smo na Forumu kao operator aerodroma i sukladno tome a vezano za tematiku, iznijeli nekoliko otežavajućih čimbenika koji se javljaju pri uporabi našeg ATZ – a od strane državnih zrakoplova te ponudili prijedloge koji bi te otežavajuće čimbenike uklonili. Po tome je zaključeno da će se kroz listopad provesti radni sastanak MORH -a, HKZP i Aerokluba Sinj“ – rekli su iz aerokluba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button