Sport

Ragbi klub “Sinj” ove subote putuje u finale Kupa na Krticu ekipi HARK “Mladost”, na reprizu finala Kupa Hrvatske.

Nakon što je ekipa RK “Zagreb” odlučila povući svoju ekipu, ekipa RK “Sinj”, aktualni pobjednici Kupa, su se plasirali izravno u finale, gdje su dočekali sjajnu momčad HARK “Mladost” koja je imala nešto teži put preko momčadi Nade, koju su svladali tijesnim rezultatom 17:18 u polufinalnoj utakmici.

Momčad Mladosti je prema ždrijebu dopalo domaćinstvo, a momci Nika Jurišića, su zasigurno motivirani da uzvrate za poraz u finalu Kupa od momčadi Sinja. Blagu prednost momci sa Krtice zasigurno imaju,a prikazanom igrom u Splitu gdje su pokazali kompaktnost i uvezanost u igri im ostavlja veliki zalog za polaganje prava na Kup, kao i momčad koja je okusila igru u ovoj sezoni, ali i dostupnost svih igrača koji su sudjelovali u osvajanju Prvenstva i RRC lige.

S druge strane momci trenerskog dvojca Grčić- Tomić očekuje teško gostovanje u Zagrebu i mukotrpan posao slaganja momčadi, što zbog problema s ozljedama, kaznama pojedinih igrača koje se još odrađuju i korona virusa, stoga je teško očekivati da će u finalu istrčati ona postava koja je suvereno svladala momčad Mladosti u prošlom finalu. Trener Grčić je pohvalio igru Mladosti pokazane u Splitu, te je najavio nastup u izmijenjenom sastavu, ali s dovoljno motiva da svlada momke sa Krtice, dodao je da će Sinj svoje prilike tražiti preko linije  i brzih krila, kao i razigravača Prološčića i Pavlovića koji je nakon stanke zbog poslovnih obveza ponovo uskočio u kopačke. Također trener Grčić je istaknuo kako su momci spremni i odlučni da Kup još jednu godinu ostane u našoj vitrini i da se najdražeg trofeja neće tek tako lako odreći.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button