Sport

Ragbi – Ljubljana tvrd orah za Sinj RK “Ljubljana” – RK “Sinj” 18:12

Stadion Oval, gledatelja:200
Glavni sudac: Slapničar Jošt

Jučer je odigrano 2. kolo proširenog prvenstva Hrvatske, gdje su snage odmjerili ragbijaši Sinja i Ljubljane, a susret je završio tijesnom pobjedom Ljubljane rezultatom 18:12 (15:0).

Sasvim očekivano domaćini otvaraju susret u vrlo jako ritmu, te Sinj ostavljaju u konstantom grču i borbi za loptu, što gosti već u 5 minuti kapitaliziraju preko Jaka. Naši momci načeti ranim ozljedama Jukića i Žige bivaju dodatno oslabljeni te gosti to vješto iskorištavaju za podizanje vodstva do kraja poluvremena na 15:0, polaganjima preko Juša i Anže.
U drugom poluvremenu vidno rastreseni Sinj teško spaja akcije iako gosti griješe, a nervoza uzima svoj danak i Sinj dobiva žuti karton i igrača manje, a gosti preko kazne podižu vodstvo na 18:0. Kada se činilo da će Sinj kapitulirati, dešava se pravo buđenje te Sinja potaknuto ulaskom Pavlovića. Sinj s igračem manje slaže obranu i igru u napadu, a vješti i brzi Prološčić polaže dva zgoditka za 18:12. S vrlo malo vremena do kraja susreta Sinj vrši pritisak, ali čvrsta obrana gostiju se odupire svim napadima i ostavlja Sinj s gorkim okusom poraza, u susretu koji je moga imati sasvim drugačiji ishod.

Trener Grčić je izrazio žaljenje zbog poraza, ali je pohvalio Prološčića i obranu koja se pokazala ključnom kada se činilo da je sve gotovo, te je također istaknuo da je na ovaj put krenula momčad koja nije imala prevelikih očekivanja zbog ozljeda koje su uzele svoj danak u susretu protiv Zagreba. Grčić je istaknuo da sada predstoji sanacija ozljeda i pripreme za Nadu koja je jučer svladala Mladost u vrlo tijesnoj utakmici.

Za RK Ljubljanu: Okič, Javornik, Pilko, Dobnikar, Šercer, Fogec, Železnik, Miljuš, Volavšek, Okič, Radelj, Sajevic (5), Penko (8), Kadunac, Troppan (5), Sambol, Rezar, Nigral, Oruč, Kapun, Lazić, Jamnik, Jaklić.

Za RK Sinj: Žigo, Brčić, Jukić, M. Miloš, Mastelić, Penić, Budimir, Miloš, Klarić-Kukuz, Prološčić (10), Maras, Vučemilo, Grčić, Tomašević, Šolto, Brčić, Pavlović (2).

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button