Vijesti

Ragbi – Mladost bolja od Sinja

Jučer je odigrano 9. kolo PH, gdje je po izrazito hladnom vremenu i u fizički zahtjevnoj utakmici ekipa HARK “Mladosti” ostvarila veliku pobjedu rezultatom 14:44 (0:14), te ostvarila prednost domaćeg terena u finalnom razigravanju.

Na samom otvaranju susreta Sinj u šarolikom sastavu ostavlja dobar dojam, te već u ranoj fazi ostvaruje kaznu, koja se ispucava u aut na nekih 5 metara od zgoditka gostiju, ali gosti uspješno odoljevaju napadima naših mladića te ih ostavljaju uskraćene za zgoditak. Zatim sljedi prava rovovska bitka gdje gosti preuzimaju inicijativu te probijaju obranu domaćina u 20. minuti preko Galića za 7:0 i vodstvo gostiju. Sinj nakon žutog kartona Dumančića, brzom kaznom i kombinacijom Grčić-Vučković dolaze pred sami zgoditak ali sjajna zadnja linija gostiju zaustavlja napad pred samim zgoditkom. Do kraja poluvremena dolazi do ozljeda u redovima Sinja, a gosti podižu vodstvo preko Dumančića i Fisića za rezultat 20:0 s kojim se odlazi na predah.
U drugom poluvrmenu dolazi do buđenja u redovima Sinja, te se nakon velikih probijanja i borbe na crti gostiju lomi obrana, i s dva polaganja kapetana Grčića tinjala je nada u povratak, ali vizija Jurišića i brzi protok lopte te dominacija u skupu donose gostima vidljivu prednost što je rezultiralo s nova 4 polaganja gostiju za konačni rezultat 14:44.
Sinj je s ovim porazom zatvorio sezonu koja je bila prepuna uspona i padova, malo sportske nesreće ali i ozljeda.
Kapetan Grčić je pohvalio igru gostiju, koji su zasluženo postali finalisti te im poželio sreću u finalnom razigravanju.
Također kapetan je kazao kako je Sinj u ovom susretu realno imao male šanse zbog teške sezone koja je uzela danak u velikom broju ozljeđenih igrača, a kao problem je istaknuo u ovoj utakmici velik broj izgubljenih skupova i auta, te nepovezanost između linije i auta, nedostatak brzog protoka lopte. Nakraju se zahvalio svim gledateljima i igračima koji su pokazali borbenost i želju za pobjedom, te na odrađenoj sezoni koja se završava s trećim mjestom, te se nada kako će zimska stanka donijeti potrebno vrijeme za sanaciju i nove pobjede.

Gledatelja:200
SC “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” Sinj
Sudci: P. Matošić, P. Drušković, M. Dragičević.

Za RK “Sinj” igrali:
1. L. Mastelić
2. Brcić
3. I. Jukić
4. D. Budimir
5. M. Miloš
6. J. Jukić
7. F. Penić
8. T. Miloš
9. T. Šolto
10. I. Prloščić
11. A. Tomašević
12. M. Grčić 10
13. N. Pavlović 4
14. B. Vučković
15. M. Filipović
16. M. Širović
17. I. Labrović
18. D. Cvrlje
19. H. Grčić
20. N. Efendić

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button