Crna kronikaTeme

Recidivistu u činjenju prometnih prekršaja sud izrekao kaznu zatvora i oduzeo vozilo

Policijski službenici Policijske postaje Omiš su 03. siječnja 2024. godine u 00:27 sati u mjestu Jesenice, zaustavili 26-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom, iako  mu je ukinuta vozačka dozvola (nemogućnost polaganja) zbog prikupljenih negativnih bodova u trajanju od 24 (dvadeset četiri) mjeseca i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseca.

 

Također, 26-godišnjak se odbio podvrgnuti se ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i  uređaja radi utvrđivanja prisustva u organizmu droga ili lijekova koji utječu na  psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima.

Doveden je u službene prostorije i provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja teških prometnih prekršaja iz članka 286. stavka 12., iz članka 289. stavka 1, iz članka 282. stavka 1. sve iz  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu, te mu je određeno zadržavanja u trajanju od 15 dana. Jučer je zaprimljena presuda Općinskog prekršajnog suda u Splitu kojom je 26-godišnjak proglašen krivim  i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 90 dana, te je prihvaćen prijedlog policije i donesena odluka da se okrivljeniku oduzme osobno vozilo. Sud je prilikom donošenja odluke između ostalog uzeo u obzir činjenicu da se u ovom slučaju radi o višestruko prekršajno osuđivanoj osobi zbog istih ili sličnih teških prometnih prekršaja. Također,  rješenjem suda  26-godišnjaku je produljeno zadržavanje u zatvoru.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button