Sport

Redovna Izborna skupština ZŠUGS – Josip Malbaša novi-stari predsjednik

Dana 18.07. održana je redovna Izborna skupština ZŠUGS. Sukladno Statutu i Zakonu o športu u Gradskoj vijećnici članovi ZŠUGS su birali članove u upravljačkim tijelima Zajednice.

Skupštini je nazočilo 20 od 25 punopravnih zastupnika stalnih članica a koji imaju pravo birati i biti birani u upravljačka tijela.

Nakon usvojenog dnevnog reda nazočnim članovima se obratio pred. ZŠUGS Josip Malbaša koji je podnio izvješće o radu u proteklom mandatu ( 2015.-2019.godine )

Naglasio je samo neke od najznačajnijih aktivnosti i to redom:

  1. Napravljena je i usvojena Strategija razvoja sporta kao najbitniji čimbenik održivosti sporta u našem gradu, a koja je dalje služila kao temeljni dokument u svim sljedećim odlukama koje su se direktno odnosile na razvoj sporta u gradu Sinju.
  2. Napravljen je prvi Street work out park u gradu koje još treba dodatno oplemenit s kardio spravama.
  3. Postignut je konačan dogovor oko grijanja u dvorani srednjoškolskog centra gdje se barem ublažio led koji je do tada vladao.
  4. Osnovano je jedinstveno računovodstvo za sve klubove s ciljem što veće transparentnosti u financijskom smislu poslovanja naših članica.
  5. Uvođenje neophodnog stručnog kadra po klubovima se pokazao kao ključan element u razvoju naših sportaša a poglavito najmlađih kategorija.

6  U potpunosti se primjenjuju Zakon o športu i Uredba Vlade RH iz 2015.godine

  1. Izrađeni su brojni pravilnici a posebno treba naglasiti pravilnik o bodovanju i kriterijima za vrednovanje svakog pojedinog sporta, zatim Pravilnik o sufinanciranju stručnog kadra, Pravilnik o zaštiti osobnih podataka, Poslovnik o radu skupstine, izmjene Statuta,
  2. Upravljanje prvom Gradskom dvoranom Ivica Glavan Ićo,
  3. Relizacija radnih povjerenstava za zalijevanje travnatih površina,
  4. Oformljeno je neovisno povjerenstvo sa vanjskim članom (pravne struke) koje radi po zadanim kriterijima
  5. Izrađena je nova Web stranica i u tijeku je prikupljanje i obrada svih postignuća Sinjskog sporta u proteklom razdoblju te najava svih nadolazećih aktivnosti.

Izvješće predsjednika je prihvaćeno jednoglasno.

Izvješce predsjednika Nadzornog odbora Mirka Penića također je prihvaćeno jednoglasno.

Nakon prihvaćenih izvješća razriješena su tijela Zajednice te je sukladno Statutu, te je imenovana Izborna komisija na čelu s Dujom Šimićem-predsjednik, Slavkom Bilićem i Mladenom Pavićem kao članovima.

Kao jedini kandidat za novog predsjednika ZŠUGS predložen je i jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik Josip Malbaša.

Josip Malbaša se zahvalio na potpori skupštine, te najavio duži niz aktivnosti u novom mandatnom razdoblju.

U Upravni Odbor ZŠUGS imenovani su nakon što se pojedinačno glasovalo za svakog od predloženih kandidata sljedeći članovi: Ivica Zorica, Marko Gazzari, Stipe Penić, Branko Matić, Ljubo Knez i Zvonko Kovačević. Svi predloženi članovi izabrani su jedoglasno.

U stegovno povjerenstvo izabrani su: Zoran Nasić, Slavko Bilić i Mate Mažurin.

Upravni odbor ZŠUGS

Povezani članci

Back to top button