Vijesti

Redovno očitavanje mirkočipova – Kazne za šetanje pasa bez povodca

Prije nekoliko dana je Komunalno redarstvo Grada Splita u suradnji s Drugom Policijskom postajom Split organiziralo akciju kontrole šetnje i istrčavanja pasa po javnim gradskim površinama na Splitu 3, temeljem Odluke o komunalnom redu i Odluke o uvjetima i načinu postupanja s napuštenim ili izgubljenim životinjama na području grada Splita.

Komunalni redari su i u proteklim periodima u suradnji s As Ekom, koncesionarom za zbrinjavanje napuštenih životinja, izvršili kontrolu nad šetnjom ljubimaca očitavanjem 186 mikročipova te ispisali 42 mandatne kazne za šetanje pasa bez povodca.

Svjedoci smo da se u Sinju, posebno u centru Grada kao Gradskom parku i ostalim zelenim površinama, pojedini vlasnici pasa ponašaju neprimjereno. Kao primjer navodimo upravo Gradski park gdje je izričito zabranjeno dovođenje pasa uopće u Gradski park i to je prezentirano pločama zabrane. Park koriste građani, djeca, učenici osnovnih i srednjih škola koje se nalaze u blizini, no to ne sprečava neodgovorne vlasnike pasa da svoje ljubimce dovode u park da se “olakšaju” i čak ih puštaju s povodca i dovode opasnost sve koji borave u Parku. Ima dovoljno zelenih površina u Sinju za kućne ljubimce, barem toga ne nedostaje.

Kada će Komunalno redarstvo Grada Sinja u suradnji s Policijskom postajom Sinj i koncesionarom za zbrinjavanje napuštenih životinja, organizirati akciju kontrole šetnje i istrčavanja pasa po javnim gradskim površinama u Sinju?

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button