Vijesti

Rezultat pojačanog nadzora u prometu – sankcionirano 696 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 696 prekršaja od čega izdvajamo 78 za alkohol, 130 za prekoračenje  brzine64 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 38 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 8 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 za zabranu upravljanja i 13 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,41 g/kg. Zadržane su četiri osobe do otriježnjenja,  dok je jedna osoba privedena nadležnom sudu zbog ponavljanja prometnog prekršaja (recidivisti).
Zabilježeno je 41 prometna nesreća od kojih je osamnaest s ozlijeđenim osobama. Šest osoba je teže dok je 19 osoba zadobilo lakše ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u petak 18. kolovoza, od 18 do 22 sati je provedena akcija „MTC/MOP“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda. Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  111 prekršaja od čega  izdvajamo 44 zbog prekoračenje brzine, 12 zbog nekorištenja zaštitne kacige, 3 zbog alkohola, 1 zbog nepropisnog pretjecanja, 3 zbog neregistriranog vozila, 2 zbog istek važenja prometne dozvole i 2 zbog tehničke neispravnost vozila.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button