Vijesti

Rezultati akcije „Faktori rizika“

Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske jučer je provedena akcija pod nazivom „Faktori rizika“, koja je bila posebno usmjerena na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, te korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Akcija je provedena u vremenu od 13 do 17 sati, istom je obuhvaćeno 470 vozila različitih kategorija. Utvrđena su 203 prekršaja, od kojih se 113 odnosilo na nepropisnu brzinu, 58 na nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje, a 9 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Nijedna osoba nije zatečena u vožnji pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici će i dalje nastaviti s aktivnostima u prometu, u cilju podizanja razine sigurnosti na prometnicama na području Splitsko-dalmatinske županije, te će sankcionirati prometne prekršaje, a postupanje će, kao i do sada, prvenstveno biti usmjereno na već spomenute prekršaje, koji su u uzročno – posljedičnoj vezi s teškim prometnim nesrećama.

Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja prometnih propisa i sigurno sudjelovanje u prometu.

Budite odgovorni, čuvajte sebe i druge!

Povezani članci

Back to top button