Vijesti

Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa na području grada Sinja

Nadzorom obuhvaćeno 40 teretnih vozila i autobusa,  dok je utvrđeno i sankcionirano 28 prekršaja, od kojih izdvajamo 13 prekršaja tehničke neispravnosti vozila.

Jučer 5. listopada 2021. godine, u vremenu od 8 do 13 sati, na području grada Sinja policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji s djelatnicima Ministarstva mora prometa i infrastrukture (inspektori cestovnog prometa) i s djelatnicima Carine,  proveli su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa teretnih vozila i autobusa.

Cilj ove akcije bio je povećanje stupnja sigurnosti u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća, kao i nadzor nad sudionicima u prometu, u poštivanju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari i  Zakona o nadzoru državne granice.

U provedbi navedenih aktivnosti izvršen je nadzor nad 40 teretnih vozila i autobusa,  te je utvrđeno i sankcionirano 28 prekršaja, od kojih izdvajamo 13 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 12 prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu i 3 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Osam (8) teretnih  i jedan (1) autobus, nakon početnog tehničkog pregleda na cesti upućeni su na detaljan tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled gdje je utvrđena tehnička neispravnost u vidu više većih i opasnih nedostataka. Svim vozilima su oduzete registarske pločice, isključeni su iz prometa, te im je  zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise,  jer se policijski nadzor teretnih vozila i  autobusa u prometu nastavlja, u tjednu od 11. do 17. listopada  2021. godine kada se odvija kontinuirana akcija nadzora teretnih automobila i autobusa koja je usklađena s aktivnostima na području cijele Europske unije s sklopu ROADPOL-a.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button