Vijesti

Rezultati pojačanog nadzora u prometu- evidentirano 138 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu,

Tijekom provođenja aktivnosti ukupno je evidentirano 489 prekršaja od čega izdvajamo 56 za alkohol,138 za prekoračenje  brzine, 67 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 20 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentiran je i jedan prekršaj koji je počinio recidivist vezano uz alkohol.

Zabilježeno je 30 prometnih nesreća od kojih je 9 nesreća s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su zadobile teže, dok je četrnaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button