Vijesti

Rezultati pojačanog nadzora u prometu – od 514 prekršaja 178 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 534 prekršaja od čega izdvajamo 58 za alkohol, 178 za prekoračenje  brzine, 26 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 42 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 zbog zabrane upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Na području Sinja je utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,39 g/kg.

Zabilježena je 21 prometna nesreća od kojih je 9 nesreća s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su zadobile teže, dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button