Crna kronika

Rezultati pojačanog nadzora u prometu – od 534 prekršaja 214 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 534 prekršaja od čega izdvajamo 50 za alkohol, 214 za prekoračenje  brzine, 50 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 31 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 1 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,19 g/kg.

Zabilježeno je 36 prometnih nesreća od kojih je jedna sa smrtno stradalom osobom i 14 nesreća s ozlijeđenim osobama. Četiri osobe su zadobile teže, dok je šesnaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button