Vijesti

Rezultati pojačanog nadzora u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentiran je ukupno 441 prekršaj od čega izdvajamo 43 za alkohol, 50 za prekoračenje  brzine, 60 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 25 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 19 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.
Na području Sinja je utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,11 g/kg.

Zabilježene su 33 prometne nesreće od kojih je 17 nesreća s ozlijeđenim osobama. Četiri osobe su zadobile teže, dok je petnaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

Povezani članci

Back to top button