Crna kronika

Rezultati policijske akcije – tijekom vikenda alkohol je utvrđen kod 51 vozača

Proteklog vikenda policijski službenici na području čitave Splitsko-dalmatinske županije u cilju prevencije negativnih ponašanja prometu, podizanja razine prometne sigurnosti, ali i sankcioniranja prometnih prekršaja, provodili su nadzor i kontrolu prometa na cestama. Policijski službenici su posebno bili aktivni tijekom noći s petka na subotu i subotu na nedjelju kada je provedena akcija „Faktori rizika“, akcija koja je bila usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Unatoč najavi akcije nadzora i kontrole prometa, ali i svim savjetima i upozorenjima koje upućujemo svim sudionicima u prometu,  tijekom vikenda alkohol je utvrđen kod 51 vozača. Od ukupnog broja 51 alkoholiziranih vozača, kod njih čak 8 je utvrđena alkoholiziranost viša od 1,51 g/kg, a najveći stupanj utvrđene alkoholiziranosti bio je 2,09 g/kg.

Uz nepovoljne vremenske uvjete, skliske i mokre kolnike,  nesavjesni i neodgovorni vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, rizičnim ponašanjem mogli su dovesti u opasnost sebe, ali i sve ostale sudionike u prometu. Međutim, navedena mogućnost smanjena je aktivnim radom policije na terenu i sankcioniranjem nesavjesnih sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici na terenu sankcionirali su 301 prekršaj od čega 66 prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine. Najveća utvrđena nepropisane brzina bila je 120 km/h.
Tijekom vikenda zabilježili smo 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Najvažniji cilj preventivne akcije „Darujmo sigurnost jedni drugima“, sigurnije ceste bez poginulih i ozlijeđenih, moguće je ostvariti samo u sinergiji građana, medija  i institucija.

Nećemo se umoriti pozivajući na oprez i razum, volan nije video igra – nema povratka na start.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button