Sport

Ričany-u pripao mini ragbi turnir, Sinj pobijedio Nadu (foto)

Juler je po sunčanom vremenu, pred stotinjak gledatelja, zavladalo je pravo ragbijaško ozračje na Trnovači.
Čast otvaranja mini turnira pripala je juniorima Nade i Ričany-a, gdje su gosti dominirali i očitali ragbi lekciju mladićima Nade  pobijedivši ih rezultatom 63:0.
U sljedećem susretu snage su odmjerili seniori Ričany-a i Nade, gdje su gosti pokazali puno veću kontrolu igre, i discipliniranost, što gosti iskorištavaju i kažnjavaju Nadu porazom 5:17.
Naši momci zatim dolaze već zagrijanim i uigranim gostima i već u ranim fazama utakmice nameću svoj ritam i polažu za vodstvo, ali dominacija Sinja jenjava nakon nekog vremena i vodi se rovovska bitka za svaki metar terena, gdje gosti preokretom dolaze do vodstva 12:14, a Sinj u posljednim minutama propušta priliku pucati za pobjedu i odlučuje se igru i pokušaj polaganja, što se opravdava činjenicom da je ovo pripremni susret i da je bit iskušati sve opcije u igri. Ispadanjem lopte Ričany ostvaruje svoju drugu pobjedu i 100 postotni učinak u pripremnim susretima.
U posljednjem susretu Sinj je odmjerio snage sa prošaranim sastavom Nade, koja vrlo brzo  nameće svoj ritam te dolazi do vodstva 0:12, a polaganjem Kovačića odlazi se na predah rezultatom 5:12. U drugom poluvremenu vidimo buđenje Sinja, i stabilizaciju igre, a prevagu domaćinu donosi polaganje Vučkovića nakon prodora Grčića, koji nedugo iza toga dobiva žuti karton zbog prigovora, ali dominacija u skupu i brze prijenos lopte dovodi do novog polaganja za konačni rezultat 19:12, pobjedu i potpuni preokret Sinja.
Nakon odigranog turnira organizirano je prigodno druženje i razmjena darova s gostima, te tradicionalno 3. poluvrijeme u duhu ragbija!
Trener Grčić, je na kraju mini turnira pohvalio svoje igrače koji su pokazali karakter u bitnim segmentima igre, ali i sjajnu obranu i igru skupa predvođenu iskusnim Jukićem, u tandemu s Mastelićem i povratnikom Tomićem. Također napomenu je da je ovo dobar način da uvide svoje mane i prednosti u igri na kojima treba poraditi. Grčić je nadodao još da su na dobrom putu ka uspješnoj sezoni, te se zahvalio svim igračima i pridošlicama iz Makarske koje će zasigurno svojom igrom ojačati Sinj, s kojima Sinj dobiva na stabilnosti i protočnosti u igri!

Poredak:
1. RC Mountfield Říčany
2.  Ragbi klub “Sinj” Sinj
3. Ragbi klub “Nada”

Foto Radar:

Povezani članci

Back to top button