Sport

RK Nada – RK Sinj 38:12

Jučer je na Starom placu odigrano 8. kolo PH po kišnom vremenu gdje je Nada svladala desetkovani Sinj rezultatom 38:12 (17:5).

Sinj je prvih 20 min. vrlo dobro stajao na terenu te dominirao u skupu, a većina igre se odvijala na polovici domaćina, prva šansa se javila iz kazne koju je Prološčić promašio za vodstvo Sinja. Nada to vrlo brzo kažnjava Sinj preko Markića za prvo vodstvo. Rana ozljeda Brčić-Šuška, Marasa i žuti karton Miloša zbog namjernog presjecanja lopte dodatno otežavaju igru Sinju, što iskorištava domaćin i podiže vodstvo preko Čorića za 17:0. Sinj se budi pred kraj poluvremena i odgovara polaganjem Vučemila za 17:5 što je i rezultat s kojim se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu se odvijala prava rovovska bitka na terenu ali oslabljeni Sinj koji je poharan ozljedama je teško mogao dugo odolijevati napadu domaćina, koji je s dužom klupom ostvario premoć na terenu, i u listu strijelaca se upisalo čak 3 igrača Nade. Sinj je za kraj odgovorio prodorom Miloša i položio za konačnih 38:12.

Sinj je s ovim porazom definitivno ispao iz borbe za finalno razigravanje, iako se radi o porazu, ipak treba pohvaliti igru naših momaka koji su svoje posljednje atome snage ostavili u kaljuži Staroga placa i pošteno namučili aktualnog prvaka, koji je prevagu ostvario dužom klupom, dok je na strani Sinja nedostajao niz igrača, Klarić, Jukić, Tomić, Pavlović, Vučković…

Trener Grčić je kazao kako nije zadovoljan ishodom utakmice, ali da je to ipak realnost i izravna posljedica gorućeg problema ozljeda koje su ove sezone ostavile veliki danak u perspektivnoj ekipi, dok je kao pozitivnu stvar istakao skup koji je svojom dominacijom držao Sinj u egalu. Grčić je istaknuo da je Sinju sada preostala posljednja utakmica PH s Mladosti, te zimska pauza koja će koristit sanaciji ozljeda i pripreme za Kup i RRC

Povezani članci

Back to top button