Vijesti

ROADPOL- 24 satni nadzor brzine i operativna akcija na alkohol i droge

ROADPOL- operativna akcija na alkohol i droge

 

Operativna akcija na alkohol i droge temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024. godinu provest će se od  17. do 21. lipnja 2024. u svim zemljama članicama, a 24 satni nadzor brzine provoditi će se od petka 21.lipnja s početkom u 07 sati do subote 22. lipnja do 07 sati. 2024.godine.

Kako vlastitim ponašanjem ne bi doveli u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, još jednom apeliramo na sve sudionike da se pridržavaju zakonskih propisa, a posebno da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva – koristite javni ili taxi prijevoz, pješačite ili unaprijed dogovorite s nekim iz društva tko će ostati trijezan i voziti natrag.

U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, vozite sporije i opreznije, a pritom ne zaboravite da nema opravdanog razloga za vožnju pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Svaki metar ceste je crna točka ako vozite pod utjecajem alkohola!

Pozivamo građane da se i oni uključe u ovu akciju na način da do 11. lipnja na e-mail: splitsko-dalmatinska@policija.hr dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se provode kontrole vezano uz alkohol i drogu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button