Vijesti

Roditelji koji nisu upisali djecu u vrtić mogu podnijeti zahtjev za novčanu pomoć u Grad Sinj – evo uvjeta

Gradsko vijeće Grada Sinja je na svojoj 12. sjednici održanoj dana 03. kolovoza 2022. godine, donijelo Odluku o dodjeli novčane pomoći roditeljima djece koja nisu ostvarila pravo na upis u dječje vrtiće na područja Grada Sinja zbog popunjenosti kapaciteta.

Slijedom navedenog, obavješćuju se roditelji djece predškolske dobi koji su zahtjev za upis u dječje vrtiće na području Grada Sinja u 2022./2023. pedagošku godinu, podnijeli do 18. svibnja 2022. godine, a djeca im nisu bila primljena isključivo zbog popunjenosti kapaciteta vrtića da mogu podnijeti zahtjev za novčanu pomoć uz uvjet da roditelji i dijete imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Sinja najmanje 1 godinu prije podnošenja Zahtjeva za upis djeteta u dječji vrtić.

Za ostvarivanje prava na dodjelu novčane pomoći za djecu koja su ostvarila pravo na upis u dječje vrtiće na području Grada Sinja, a nisu upisana zbog popunjenosti kapaciteta, roditelji podnose pisani Zahtjev na posebnom obrascu, uz prilaganje potvrde dječjeg vrtića u kojem su podnijeli zahtjev za upis djeteta.

Isplata pomoći po ovoj Odluci odnosi se na razdoblje od rujna 2022. godine do lipnja 2023. godine i iznosi 1.000,00 kuna mjesečno po neupisanom djetetu.

U prilogu se nalazi Zahtjev za dodjelu novčane pomoći roditeljima.

Povezani članci

Back to top button