Vijesti

„SafetyNet-Bitka za sigurnost“

Preventivni projekt Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji je realiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) i studenata iz udruge DUMP-a, Društva mladih programera, a odnosi se na  sigurnost djece na internetu i društvenim mrežama, dobio je svoju novu dimenziju.

Web aplikacija-kviz znanja „SafetyNet-Bitka za sigurnost“ do sada se nalazila na službenim web stranicama velikog broja osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, a od sada je možete preuzeti i instalirati kao aplikaciju iz Trgovine Play.

Uz veliki trud i zalaganje studenata iz udruge DUMP, došli smo do toga da je nakon što je aplikaciju bilo moguće posjetiti i zaigrati kviz znanja preko pametnih telefona, od prije nekoliko dana moguće instalirati kao aplikaciju iz Trgovine Play, tj. dostupna je na Play Store, a čekamo i odobrenje za App Store.

Aplikacija nije samo za djecu i mlade, već u njoj postoji i Kutak za roditelje koji sadrži veliki broj informacija o preventivnim projektima policije, o štetnim pojavnostima, o načinima zaštite djece kako na Internetu, ali i u realnom životu. Namjera nam je da korisne informacije budu lako dostupne djeci, ali i roditeljima za koje se nadamo da će preuzeti aplikaciju jer je izuzetno koristan izvor informacija posebno kada govorimo od sigurnosti djece na Internetu.

Skeniranjem QR koda s fotografije možete lako preuzeti aplikaciju, informirati se o načinima zaštite djece na Internetu, iskušati svoja znanja u kvizu, ali i saznati veliki broj korisnih informacija kako zaštiti djecu u različitim rizičnim situacijama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button