Vijesti

Sajam SASO 2019 okupio 986 brendova u Spaladium Areni – Sajam otvoren još petak i subotu

Međunarodni sajam SASO 2019 koji se održava od 23. do 26. listopada u splitskoj Spaladium, u svom izlagačkom dijelu okupio je 896 brendova, izlagača i suizlagača iz osam europskih zemalja. Sajam je na prigodnoj svečanosti otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a otvorenju su prisustvovali Danijel Žamboki, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornoga uređenja za projekte i programe Europske unije i međunarodnu suradnju, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, dogradonačelnik Splita Nino Vela, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj te brojni gradonačelnici, načelnici i gospodarstvenici.

Partner ovogodišnjeg sajma SASO 2019 je splitska tvrtka Max & Moris, a generalni sponzori tvrtke Prvi treptač, Eterlux sistemi i Bossa Nova.

U okviru sajma SASO 2019 održava se deset specijaliziranih sajmova: 23. Međunarodni sajam graditeljstva, 23. Međunarodni sajam drvne industrije, 23. Međunarodni sajam metalne industrije, 23. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme, 20. Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, 19. Međunarodni sajam elektronike i energetike, 11. Međunarodni sajam ekologije – SEKO, 5. Međunarodni sajam kamena, 4. Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme i 4. Međunarodni sajam komunalne opreme.

Sajam SASO i ove je godine ujedno biti centralno mjesto održavanja važnih stručnih događanja, konferencija i gospodarskih skupova: 16. Dan arhitekata, 12. Dan građevinara, Konferencija o prihvatljivim investicijama u graditeljstvu te radionica GreenMind Interreg MED, kao i niz drugih, zanimljivih popratnih događanja prezentacija, edukacija i predavanja.

SASO je najznačajniji sajam za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku i energetiku te obrtništvo i malu privredu koji se održava u vrijeme neposredno nakon završetka još jedne uspješne turističke sezone, kada cijeli turistički sektor započinje s pripremama za sljedeću, odnosno planira gradnju, renoviranje i ulaganja u turističke objekte.

Okupljajući vodeće tvrtke u određenim gospodarskim granama, Sajam SASO kao najznačajniji gospodarski skup u regiji kumulira novi poslovni potencijal, a ujedno nudi i mogućnost sudjelovanja brojnih izlagača u profesionalno vođenoj medijskoj kampanji. To je mjesto sklapanja novih poslova, prostor gdje struka susreće gospodarstvo te prilika susreta gospodarstvenika s donositeljima poslovnih odluka koje se odnose na ciljane skupine i prodajne kanale.

SASO 2019 predstavlja mnoštvo prilika za unaprjeđenje poslovnih kontakata s postojećim klijentima i stjecanje novih poslovnih partnera kroz ugovaranje novih i širenje dotadašnjih poslova. Značaj sajma SASO ilustriraju podaci da 75% posjetitelja ima moć odlučivanja te da dosadašnja vrijednost izložbenih eksponata iznosi više od milijarde eura.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button