Vijesti

Sastanak na temu Mjere civilne zaštite u nepovoljnim vremenskim uvjetima za 2023./2024. godinu

Danas je u Gradskoj vijećnici u Sinju održan sastanak na temu Mjere civilne zaštite u nepovoljnim vremenskim uvjetima za 2023./2024. godinu

U organizaciji Grada Sinja i Područnog ureda civilne zaštite Split u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je sastanak s nadležnim službama, institucijama i poduzećima koja upravljaju vodnom i cestovnom infrastrukturom, žurnim službama, operativnim snagama civilne zaštite te predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Cetinske krajine – Grada Sinja, Trilja i Vrlike te Općine Dicmo i Hrvace na temu Mjere civilne zaštite u nepovoljnim vremenskim uvjetima za 2023./2024. godinu.

Nakon pozdrava gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja, Načelnik Stožera Denis Bobeta dao je informaciju o stanju Civilne zaštite na području Grada Sinja i te dao riječ voditelju Odjela za preventivne i planske poslove Područnog ureda civilne zaštite Split Željku Šeraviću koji je sve  nazočne upoznao s temeljnim smjernicama u vezi poduzimanja preventivno-planskih i operativnih aktivnosti, kako bi se pojedini elementi sustava civilne zaštite pripremili za pravovremeno i usklađeno reagiranje i djelovanje u slučaju nastanka izvanrednih događaja uzrokovanim nepovoljnim vremenskim uvjetima u nadolazećem zimskom razdoblju.

Predstavnici nadležnih službi i operativnih snaga civilne zaštite dali su ocjenu stanja spremnosti za reagiranje i otklanjanje posljedica iznenadnog događaja uslijed nastanka nepovoljnih hidroloških i meteoroloških uvjeta u zimskom periodu koji mogu dovesti do prekida cestovnog prometa, izolacije naselja ili pojedinih dijelova naselja, otežane opskrbe energentima i životnim namirnicama.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici Hrvatskih Voda zbog prije dogovorenih obaveza, Hrvatskih šuma, i HEP-a, Elektrodalmacija Split- terenska jedinica Sinj a izostali su i predstavnici Općina Otok.

Temeljem iznesenih informacija i analize operativnih planova nadležnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, ocijenjeno je kako su službe spremne za nadolazeće zimsko razdoblje u slučaju nepovoljnih hidroloških i meteoroloških uvjeta na području jedinica lokalne samouprave te se sve nazočne pozvalo da se dodatno popravi komunikacija između Jedinica lokalne samouprave i svih službi koje se bave zaštitom i spašavanjem kao i sama komunikacija između samih službi, kao i između Gradova i Općine samih.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button