Vijesti

Sastanak predstavnika VAD-a s Gradonačelnikom Grada Sinja

https://www.alka.hr/alkarsko-drustvo/sastanak-predstavnika-vad-a-s-gradonacelnikom-grada-sinja-n384

Na inicijativu Viteškoga alkarskog društva Sinj, izaslanstvo Društva na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem održalo je u utorak, 10. svibnja 2022. u Uredu gradonačelnika sastanak s gradonačelnikom Grada Sinja Mirom Buljem i njegovim suradnicima. Teme razgovora su bile sanacija dijela prostora kompleksa na hipodromu u Sinju (štala, sjenik i upravna zgrada) i provođenje projekta Sinj u sridu.

Gradonačelnik Bulj izvijestio je predstavnike VAD-a da je Grad Sinj preuzeo obvezu da u najskorije vrijeme pripremi projekt sanacije objekata na hipodromu u Sinju s ciljem da se aplicira na Europske fondove.

Što se tiče projekta Sinj u sridu, a s obzirom na to da je VAD partner u provođenju projekta planiranoga u Interpretacijsko-edukacijskom centru Sinjska alka, a koji do sada nije zaživio, ponovno je potaknulo temu obveza i prava partnera. Gradonačelnik je izvijestio da je u je u tijeku izrada plana upravljanja projektom Sinj u sridu, te će po njegovom završetku o tome obavijestiti Društvo.

Razgovaralo se i o organizaciji ovogodišnje Sinjske alke, kao i mogućnosti izmiještanja Galerije Sikirica iz prostora Alkarskih dvora.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button