Vijesti

Sastanak ravnatelja županijskih zdravstvenih ustanova i uprave HZZO-a

Zamjenik župana Ante Šošić i predsjednik Skupštine Mate Šimundić su danas (utorak), zajedno s pročelnicom U.O. za zdravstvo, demografiju i socijalnu skrb Dijanm Luetić, u zgradi Žuoanije bili domaćini sastanku uprave HZZO-a i ravnatelja zdravstvenih ustanova Splitsko-dalmatinske županije.

Dr. Marko Rađa (Dom zdravlja SDŽ), dr. Ante Mihanović (Ljekarne SDŽ), dr. Željka Karin (Nastvani Zavod za javno zdravstvo), dr. Ivana Šegvić (Školska Poliklinika za rehabilitaciju djece i mladih sa smetnjama u razvoju), Svjetlana Stazić, dipl. oec. (Stomatološka poliklinika Split), dr. Marko Bebek (Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju „Biokovka“), i dr. Leo Luetić (Zavod za hitnu medicinsku pomoć) su, kako reče predsjednik Skupštine Šimundić, „dijagnosticirali“ probleme ustanova kojima su na čelu, očekujući odgovarajuću „terapiju“ HZZO-a.

Ravnatelj HZZO-a dr. Lucijan Vukelić je pozdravio ravnatelje, saslušao njihove probleme te zajedno sa svojim pomoćnikom za zdravstvenu zaštitu dr. Hrvojem Šoškovićem odgovorio na većinu pitanja i poteškoća s kojima se ravnatelji svakodnevno  suočavaju. Ravnatelj Vukelić je naglasio kako može odgovarati isključivo na pitanja iz nadležnosti HZZO-a. Njegova očekivanja su kako će već osnovna mreža zdravstvene djelatnosti za primarnu, sekundarnu i tercijarnu razinu zdravstvene zaštite te za razinu zdravstvenih zavoda, razriješiti mnoge postojeće probleme. Zamjenik župana Ante Šošić je zaključno pozvao ravnatelje da u pisanom obliku rezimiraju današnja pitanja i poteškoće s kojima se susreću te ih dostave pročelnici Luetić koja će ih objedinjene uputiti HZZO-u. Zamjenik župana je predložio minimalno jednom godišnje ovakav sastanak, po potrebi i češće, što su podržali svi danas okupljeni u zgradi Županije. Uz Vukelića i Šoškovića, ravnateljima je na raspolaganju bio i voditelj HZZO-a Split, dr. Mirko Karin.

Dvoje potpredsjednika županijske Skupštine, dr. Milija Baldić Lukšić i dr. Luka Roguljić, su također liječnici, specijalisti s dugogodišnjim iskustvom kao i predsjednik skupštinskog Savjeta za zdravstvo, specijalist obiteljske medicine, dr. Prolić te su i oni imali zanimljiva pitanja i prijedloge za rješenje nekih „kroničnih“ poteškoća u primarnom zdravstvu na području Splitsko-dalmatinske županije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button