Politika

SDP – Gradonačelnice zašto je poništen natječaj za zaposljenje u Gradu Sinju?

Na 20. sjednici Gradskog vijeća vijećnik SDP-a Nikola Vučković postavio je pitanje gradonačelnici Križanac o razlozima poništenja natječaja za prijam u službu u Grad Sinj, u Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, na radno mjesto: Voditelj Odsjeka za komunalne poslove, 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme. Nakon provedenog postupka, uslijedilo je testiranje na kojem je preostalo dvoje kandidata, od kojih je jedan imao rezultat 57%, a druga kandidatkinja rezultat od 37,5%. Dana 8. siječnja 2019. v.d. pročelnica Jelena Kekez Poljak poništila je natječaj bez ikakvog obrazloženja.

Gradonačelnica Križanac je potvrdila da je natječaj poništen i to zbog lošijeg rezultata pisanog testa, posebice dijela koji se odnosio na opći porezni zakon.

Vijećnik Vučković izrazio je nezadovoljstvo odgovorom Gradonačelnice, te je ustvrdio da je javna tajna u Sinju da je natječaj poništen zbog toga što je bolji rezultat na testiranju ostvario kandidat koji nije imao političku zaleđinu, dok je kandidatkinja za koju je ovo radno mjesto bilo ciljano i koja je ostvarila rezultat od svega 37,5%, svojevremeno bila i kandidatkinja na Nezavisnoj listi dr. Jadrijevića na prošlim lokalnim izborima.

Vijećnik je zatim rekao da već duže vrijeme upozorava na nedemokratsku praksu vladajuće nezavisne liste prilikom zapošljavanja u gradsku službu, javne ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada, jer je isto već viđeno prilikom zapošljavanja u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, vrtiću, novoj sportskoj dvorani itd.

Nedvojbeno, ova vlast, ovakvom negativnom selekcijom šalje poruku svima koji nemaju političku zaleđinu da nemaju što tražiti na natječajima koje provodi Grad Sinj i gradske službe te se pred očima sinjske javnosti odvija neviđena partitokracija kakve se ne bi postidjeli ni najgori nedemokratski režimi. Vijećnik Vučković je podsjetio da u Sinju sve od izbora člana sportske udruge, pa do izbora kooperanata na gradskim poslovima ili zapošljavanja, prolazi kroz stranački filter kroz koji ne mogu proći oni koji nisu odani Nezavisnoj listi Stipislava Jadrijevića.

Zaključno, vijećnik je još jednom osudio ovakvo nedemokratsko ponašanje gradske vlasti te zatražio očitovanje o svim razlozima i okolnostima u vezi s poništenjem predmetnog natječaja, jer je ovakvo stranačko pogodovanje prevršilo svaku mjeru i razvoj demokratskog društva jednakih šansi za sve u Sinju nije moguć dok je nezavisna lista na vlasti.

Isto tako, doveo je u pitanje i sami postupak testiranja, jer kako je naveo, vrlo je jasno koje su karakteristike pravog testiranja i da ono mora biti standardizirano, verificirano i specificirano te se njime dokazuje pravovaljanost, mjere se određene vještine, sposobnosti i znanja, a koliko je poznato u povjerenstvu koje je provodilo ovaj natječaj nema osoba koje su zadovoljile pedagoške standarde ili imaju položen ispit iz andragogije.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Jeli to Poljakova šta je bila na listi dr. Jadrijevića se hoće uhljebit u grad Sinj. Šta sliku niste stavili da je pljucnit mogu kad je vidim po gradu obećavala je pomoći kad se dobiju izbori a sad sebe oće smistit a već radi. Jadno.

    14
    2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button