Politika

SDP – priopćenje zbog odbijanja prijedloga da Gradski bazen u Sinju ubuduće nosi ime Vice Buljana

Nikola Vučković predsjednik sinjskog SDP-a uputio je priopćenje zbog odbijanja prijedloga da Gradski bazen u Sinju ubuduće nosi ime Vice Buljana koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

obraćamo se sinjskoj javnosti u uvjerenju da dijelimo njihovo razočarenje zbog odbijanja prijedloga da Gradski bazen u Sinju ubuduće nosi ime Vice Buljana. Nažalost, oni čija je stranka Vicinu ostavštinu devedesetih rastočila, uništila ili pokrala, sada nisu dozvolili da se bazen nazove prema čovjeku koji ga je i sagradio, prema „Čoviku i po“!

Predugo bi trajalo nabrajanje svih zasluga Vice Buljana. One u konačnici stanu u jednu rečenicu, a ona glasi da je Vice od Sinja napravio Grad. Pored „Dalmatinke“, bazena, stanogradnje, urbanizacije, itd. možda je najvrijednije ono što oku i nije vidljivo, a to je činjenica da je Sinj za vrijeme vladavine Vice Buljana u vrlo kratkom periodu preskočio nekoliko razvojnih stepenica, od feudalizma do industrijalizacije, a žene Cetinske krajine su doslovno preobukle „šotane“ te ušle u svijet rada i tako stekle ekonomsku neovisnost.

Bizarno je bilo slušati opravdanja HDZ-ovih vijećnika o nekakvim kravama na Gljevu, zbog kojih oni ne mogu podržati ovu inicijativu. Nadamo se da će doći vrijeme kada će o Sinju odlučivati ljudi, koji ne moraju nužno biti iz Sinja, ali koji će svojim dolaskom u Sinj prihvatiti njegovu tradiciju, vrijednosti, kao i zaslužne pojednice. Mi u SDP-u ćemo i ubuduće nastojati rehabilitirati časne ljude poput Vice Buljana, Mike Tripala i ostalih, koji su nažalost u svom Sinju danas nepoželjni.

S poštovanjem!

U ime Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Sinj

Predsjednik GO SDP Sinj
Nikola Vučković, struč.spec.ing.,v.r.

Povezani članci

2 Komentara

  1. A moj Nikola mi se borimo oće li smeće iz Vrgorca doć u Sinj a vi u SDPU se bavite oće li Vice Buljan ili neće dobit ime na bazenu. Jadna majko Sinju i građanima.

    3
    4
  2. Pa nije losa ideja.Vice je napravio najvise od svih za Sinj.Kad pogledas samo Dalmatinku ,a jos k tome od viska materijala kad se radila Dalmatinka napravio i bazen.Nema mu se sta rec

    5
    2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button