Politika

SDP Sinj – priopćenje na „političku krizu“ u Sinju

Nikola Vučković predsjednik sinjskog SDP-a uputio je priopćenje za javnost u kojem se osvrće na trenutnu političku situaciju u Gradu Sinju . Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Povodom razlaza gradonačelnice i njene, sada već bivše nezavisne liste, smatramo da je samo kulminiralo ono na što upozoravamo već gotovo dvije godine. Glavni politički akteri sada peru ruke i daju ostavke na volonterske funkcije na koje su ionako došli političkim putem, a ne zbog svojih znanja i sposobnosti, dok istovremeno zadržavaju one funkcije koje su plaćene preko 10.000 kuna. Nažalost, za vrijeme ovoga igrokaza kojeg su osmislile PR agencije iz Zagreba, Sinj je ostao prepušten slučaju te zaostaje za okolnim gradovima i općinama koji uspješno privlače novac iz ministarstava i fondova za razne potrebe poput gradnje vrtića, kulturnih manifestacija, asfaltiranja nerazvrstanih cesta, sanacije odlagališta otpada i slično.

Ova situacija, u kojoj tzv. oporba donosi proračun, gdje nema predsjednika Gradskog vijeća već godinu dana i gdje gradonačelnica funkcionira bez potpore i jednoga vijećnika, nepoštena je prema građanima Sinja i neodrživa. Jedini način za izlazak iz cijele ove situacije, koja nažalost sada već šalje negativnu sliku o našem gradu cijeloj Hrvatskoj, jesu prijevremeni izbori. Nadamo se da to shvaćaju i oni koji drže ključeve grada i koji bi trebali podrediti svoje sitne političke interese općem interesu, a to je u ovom slučaju normalno funkcioniranje i razvoj Grada Sinja.

I za kraj, ne možemo se ne osvrnuti na stav čelnika NL dr. Jadrijevića da će “o tom po tom” upoznati javnost o razlozima razlaza s gradonačelnicom. Takvo razmišljanje više priliči carevinama ili monarhijama, a ne uljuđenim demokracijama. Zar građani Sinja ne zaslužuju odmah znati istinu o tako važnoj stvari? Gđa. Križanac je bila vaš proizvod koji ste “plasirali” građanima Sinja, pa sada izvolite preuzeti političku odgovornost.

S poštovanjem!

Predsjednik GO SDP Sinj
Nikola Vučković, struč.spec.ing.,v.r.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Kad budu novi izbori zanima me hoće li Miro Bulj biti zadnji na listi, a prvi za narod…

    3
    1
Back to top button