Vijesti

SDP Sinj – priopćenje zbog kamenoloma u Glavicama

Fotografija je simbolična

Nikola Vučković predsjednik sinjskog SDP-a uputio je priopćenje zbog kamenoloma u Glavicama koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Povodom informacije Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH da se ide u postupak procjene utjecaja na okoliš budućeg kamenoloma na predjelu Greda u Glavicama, GO SDP Sinj izražava svoje oštro protivljenje izgradnji kamenoloma u Glavicama!

Naime, investitor iz Hrvaca na dijelu Grede planira eksploatirati građevni kamen na površini od 2,09 ha i sa procijenjenim rezervama od 136 631,16 m3 na rok od 39 godina. Smatramo, da bi se ovim zahvatom Glavice našle u „sendviču“ dva kamenoloma čime bi zdravlje, kvaliteta života, ali i sigurnost mještana sela Glavica bila ozbiljno dovedena u pitanje, a sama vizura Grede nepovratno uništena. Držimo da ne postoje relevantni argumenti o prihvatljivosti ovoga zahvata na planiranoj lokaciji, tim više što već postojeći kamenolom u Glavicama pravi ogromne probleme svakodnevnom životu mještana sela Glavica.

U tom smislu, SDP će u proceduru uputiti izmjene i dopune GUP-a Grada Sinja, kako bi se onemogućili ovakvi i slični zahvati u naseljenim mjestima, ali i poduzeti druge radnje koje su nam na raspolaganju u cilju zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Gradski odbor GO SDP Sinj,
Predsjednik GO SDP Sinj

Nikola Vučković, struč.spec.ing.,v.r.

Povezani članci

13 Komentara

 1. Jadrijević i draga sadra vas glavičani truje već 10 godina i svaki put glasate za njih koje ste vi budale, a sada vas namjerava trovat ovaj iz hrvaca s druge strane. Mazohisti nastavite tako, nebi da je Ivan Šipić i njegov HDZ na vlasti u Sinju njemu iz hrvaca trova građane. Tako i smeće prihvaćamo od sviju.

 2. Sadrolom Gčavice. Dao Bog da nas Stipe Jadrijević trova još sto godina. Taj isti Stipe spasi 500 Sinjana godišnje i pomogne im. A ti šta pišeš komentar ne moš dalje od tog. Pozdrav.

  3
  6
 3. Općina HRVACE je duplo veća od općine SINJ, kamena na sve strane. A di će hrvatačani nego na glavice i SINj. Ovo više nije slučajnost, okolne općine će nas popiti na pisku. Točno između ta dva kamenoloma je cesta koja umjesto nogostupa ima kanal i to se ne miče.
  Dosta nam je Jadrijevićv kamiom – zatvorite ga !!!! Prelipe Glavice su za turizam, a ne za šopricu mafije i njihove kamione. Hrvatačani odjebite, ako ste u alci u glavice ne damo!!!

  GLAVIČANI NA NOGE !!!!

 4. Ma koji 500 sinjana ne budali koliko ih je živilo iza operacije vrimena. On operira i šta triba i šta netriba pa ljudima daje lažnu nadu i nabija troškove i onda ih pita glasove po kućama. Kako ga nije sram

  8
  2
 5. Sadra u Glavicama nas truje pogledajte našu intradu, pome salatu i ostalo šta sadimo nemoš oprat od sadre. Sadra je cimenat ej cimenat i to nam je naš Stipislav u Glavice stavio a on uživa u zagrebu. U smradovu je za metar se povukla voda nema više rodnog smradova. Kamioni rasturaju ceste i opasni su za našu dicu. 12 godina je na vlasti šta nije barem trotovar napravi. I sada još ovi iz Hrvaca.

  8
  1
 6. Doktrore, pa kud smrad i šporkica ‘svojim’ glavičanima ?? Drugi nisu ulagali u Glavice (nešto malo SDP), ali bar nas nisu unazađivali. Ono tamo di se kopa sadra je bilo ko park prirode, a vidi sad, ajme. Dođe li drugi kamenelom, ajme i ajme….

 7. Hrvtačani neče kopat blizu moje kuće, dosta je šta su glavičane potrali iz Alke, iz glavica nas neće potrati.

 8. Hoće biti će i ova kava dr. Jadrijević je to rješio da se dobije koncesija i sada nastupaju zajedno prema tržištu. Koga briga za Vas glavičane niste tili glasat za SDP i Antu Milanovića sad pitajte Jadrijevića Damu križanca i ekipu kako se guta prašina na tašte ili s paštetom.

 9. Glavičani, kad su vam sadrini kamioni počeli prašit mučali ste, nemate nogostup ispod grede i mučite, kabeli od dalekovoda vam padaju po kućama i glavama i opet mučite, gasi vam se folklorno društvo i opet mučite, ukinulo vam nogometni klub opet ste mucali. Skuzili mafijaši da ste meko tkivo, sad ćete gledati kako vam greda ide popola i opet u tišini gledajte. Za prošetati prirodom icete u hrvace i Trilj.

  6
  2
 10. Ja živim ispod grede s obitelji i troje djece, dosta je što nogostup nemamo i rasvjetu, šta dica riskiraju živote idući iz škole. Kamenolom od doktora već nas je zatrova, a na gredi će se upalit stroj samo priko mene mrtva.

 11. Ja živim ispod grede s obitelji i troje djece, dosta je što nogostup nemamo i rasvjetu, šta dica riskiraju živote idući iz škole. Kamenolom od doktora već nas je zatrova, a na gredi će se upalit stroj samo priko mene mrtva. I Tadija, nisam muča ni za nogostup ni sadru nit ću mučat, tako da znaš, već je objavljivano i sa slikama i tekstom,na više portala Al ti očito čitaš samo što je tebi u interesu.

  2
  1
 12. Jakove, ja ne živim daleko od tebe. Uopće nemam informaciju da se tu neko za nešto buni. O čemu se radi, vi sami sobi gunđate u bradu. Kad ćete organizirati pravi prosvjed, zatvaranje ceste ispod grede na npr. 20 min? Ono, uredno se prijavi prosvjed policiji Itd. Tako će neko cut da vam dica riskiraju živote odlazeći u školu. Da se bunite protiv još jednog kamenoloma, da su vam njive zagađene sadrim Itd.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button