Politika

SDP Sinj za dosadašnju vlast – NE PONOVILO SE!

GO SDP-a Sinj oglasila se priopćenjem za javnost koje potpisuju Edo Vrančić i Slavko Đapić i kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovane Sinjanke i Sinjani,

obzirom na skore lokalne izbore prilika je da javnost upoznamo s našim namjerama oko kandidature za Gradsko vijeće i za Gradonačelnika Grada Sinja. SDP Sinj će svakako sudjelovati sa svojim kandidatima za mandate u Gradskom vijeću, a naravno i za Gradonačelničku funkciju.

Želimo svojim programima i ideologijom usmjerenom prvenstveno za razvoj slobodnog i civilnog društva pridonijeti boljitku života ljudi Sinja i Cetinskog kraja.

Već idući tjedan će javnosti biti predstavljen kandidat za gradonačelnika, te većina programa kojeg nudimo građanima za izbore.

Dragi Sinjani, svi zajedno smo svjedoci lošeg gospodarenja gradom u proteklom periodu, koje je po našoj procjeni najgore od uspostave demokratske vlasti u Hrvatskoj. Naš grad neopravdano zaostaje u razvoju, dok okolne manje općine i gradovi u našoj blizini ulažu i idu naprijed na dobrobit svojih građana. Zamislite i to se dogodilo – proračun Grada Trilja, koji je nekoliko puta manji od Sinja, je veći od našega proračuna. Istodobno iz godine u godinu  gradska uprava sa Gradonačelnicom prebacuje neutrošena sredstva, koja su planirana za razne potrebe građana, iz jedne godine u drugu. Takve stvari se nazivaju nebriga ,nerad i nekompetencija. Ukratko, novca ima, ali vidimo lijenost i nezainteresiranost da se pretoči u neku korist za građane, a usput za to nije izrađen nikakav projekt. NE PONOVILO SE!

Dakle, svima bi trebalo biti jasno da uz ovakvu vlast koju je odabrala Nezavisna lista Stipislava Jadrijevića, a preuzela interesna grupacija HDZ-a neće doći do realizacije bitnih projekata važnih za Sinj i za njegove građane. Obilaznica, projekt aglomeracije, poticana stanogradnja, biciklistička staza, novi vrtići, izgradnja cesta i kvalitetnijeg električnog napajanja, itd. biti će na čekanju, ako građani na izborima ne prepopoznaju ljude koji će to realizirati.

Kada opisujemo političku situaciju u Gradu ne možemo, a da ne kažemo da smo jedini politički dionici koji smo od samog formiranja novog saziva Gradskog vijeća prepoznali nekvalitetu gradske vlasti i dosljedno bili u oporbi te i vama ukazivali na sve loše poteze gradske vlasti. Svi sadašnji akteri na političkoj sceni su bili uz Gradonačelnicu dok se vlast formirala, ili su je nakon toga preuzeli, osim nas.

Ukoliko nama date povjerenje očekujte odlučne korake u uspostavi kvalitetne i poštene vlast u interesu svih građana.

U ime gradske organizacije SDP Sinj,
Za Izborni stožer:
Edo Vrančić i Slavko Đapić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button