Politika

SDP Sinja pokrenuo postupak otpisa dugovanja građana

Na jučerašnjoj sjednici GV Sinja vezano za povlačenje s dnevnog reda Prijedloga zaključka o otpisu dugova fizičkim osobama koju je podnio SDP, tumačenje stručne službe Grada bilo je da ovaj akt mora prethodno proći proceduru javnog savjetovanja i u tom kontekstu ništa se ne mijenja za ovu točku dnevnog reda, osim što se odgađa rasprava o ovoj temi za neku iduću sjednicu Gradskog vijeća.

Zašto su stručne službe Grada prethodno uvrstile predmetnu točku na dnevni red, pa naknadno uvidjeli da nije mogla biti uvrštena, to je pitanje druge prirode. Gradonačelnica Kristina Križanac ne mora čekati odluku Gradskog vijeća, već može sama donijeti odluku o otpisu dugovanja blokiranim građanima, kako su to uostalom učinili mnogi gradonačelnici i župani u Hrvatskoj i bez odluke predstavničkog tijela.

Međutim na stranicama Grada Sinja je u dijelu Savjetovanja danas upućen prijedlog SDP-a Grada Sinja, pa ćemo očito po tom modelu imati kreirano rješenje koje bi se trebalo naći na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća.

Da bi se pri tome trebalo voditi jasnim kriterijima i kako se ne bi dovodilo u neravnopravan položaj sve ostale građane koji uredno ispunjavaju obveze prema Gradu, omogućeno je putem obrasca da reagiraju svi zainteresirani i daju svoje primjedbe na prezentirani prijedlog Odluke.

Dostavljamo prijedlog Odluke i predmetni Obrazac:

Prijedlog-Odluke-o-otpisu-dugova-fizičkim-osobama-i-objavi-poziva-za-podnošenje-zahtjeva-za-otpis-dugova-fizičkim-osobama

Obrazac-za-sudjelovanje-javnosti-OTPIS-DUGOVA (1)

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button